Miejsce,które zdecydowanie polecam!!!

Miejsce,które zdecydowanie polecam!!!
WŁÓCZKI KTÓRE POLECAM

sobota, 6 sierpnia 2011

Jabłecznik z kokosem


6 dag mąki pszennej
6 dag mąki ziemniaczanej
6 jajek
niepełna szklanka cukru
łyżeczka pr. do pieczenia
Upiec biszkopt

1,30 kg twardych jabłek pokroić w ósemki.1 l wody zagotować z 1 szkl cukru i łyżeczką kwasku cytrynowego.Wrzucić jabłka i gotowac tak,żeby ich nie rozgotować.Jabłka wyjąć z syropu i przestudzić.Na syropie ugotować dwa budynie waniliowe(1 litr syropu)

20 dag masła roztopić i wsypać 20 dag kokosu-przestudzić.Dwa jajka utrzeć ze szkl cukru(na pianę)i połączyć z kokosem.

1. Biszkopt lekko przestudzony
2. Jabłka w ósemkach
3. gorący budyń nałożyć na jabłka
4. masa kokosowa
Blachę włożyć w drugą(żeby spód się nie przypiekł).Do piekarnika na 10-15 minut.Ma się zrumienić.

Amarylis wystawiony na słońce ponownie zakwitł

Cierpka aronia dojrzewa

Z kilku produktów które wyrosły w ogródku można przygotować jedzonko dokładając naprawdę niewiele...
Tym razem lekki bigos(leczo) z cukinii...

Pozdrawiam serdecznie :)

17 komentarzy:

  1. Och jak pysznie...jabłecznik wygląda smakowicie:)
    Pozdrawiam ciepło*

    OdpowiedzUsuń
  2. Peninia pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. HOLA TRILLI!!!! QUE BUEN ASPECTO TIENE ESTO!!!! TIENE QUE ESTAR BUENIIIIIIISSIIIIIIMOOOOOOO. QUE GANAS DE PROBARLO!!!! BESOS DESDE CADIZ, ESPAÑA.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bellaidea dziękuję
    El Olor de Cádiz te invitamos a un pastel y café :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pychotki same, że aż ślinka leci :) ...a ja buszując dzisiaj po necie trafiłam na piękne fotki zimy i mimo że czasem taka piękna, to nawet nie chce o niej myśleć, chociażby dla samych takich widoczków i pyszności jak u Ciebie :) Lato, trwaj wiecznie! :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja właśnie upiekłam zwykły jabłecznik. Ten wygląda przepysznie, wypróbuję w następny weekend ;o) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Agnieszko to prawda...choć czasu mniej to jednak serce się raduje latem :)
    Pozdrawiam serdecznie :)
    Turkisa bardzo mi miło że skorzystasz z przepisu :)Pozdrawiam również :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Cukinie uwielbiam. Robię też często gulasz jarzynowy z cukinii. Ciastem znowu kusisz :) fajny przepis -pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. A gulasz jarzynowy niestety jest mi obcy :( Z pewnością pyszny...
    Jeśli moje ciacho jest w stanie skusić to przerasta to wręcz moje oczekiwania :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Moja cukinia już się kończy ... też robię takie smaczne potrawy z tym co w ogrodzie mi rośnie.
    Twoja aronia to już duży krzew, moja jeszcze ,,prawie mojego wzrostu,,.
    A ciasto aż się prosi by go dzisiaj zrobić ... niestety jabłek zabrakło ...
    Miłej, słonecznej niedzieli:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Danka M. dziękuję i pozdrawiam bardzo serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Salut Trilli,

    Vous devez être une bonne cuisinière, c'est très appétissant, et vos fleurs sont magnifiques.
    Bon dimanche.Celeste

    OdpowiedzUsuń
  13. ależ smakowicie wygląda to ciacho.... mniam, mniam...
    świetne zdjęcie Trilli:):):)

    OdpowiedzUsuń
  14. Merci beaucoup Celeste. Saluer :)
    Dziękuję Jola :)Ale i tak czekam na lekcje fotografowania u Ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. no co ja mam Ci napisać ... na szydełku wymiatasz, a gotujesz tak smacznie, że słów brak.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde pozostawione tutaj słówko :)

Archiwum bloga