Miejsce,które zdecydowanie polecam!!!

Miejsce,które zdecydowanie polecam!!!
WŁÓCZKI KTÓRE POLECAM

sobota, 21 kwietnia 2012

Krówka

Takie ciasto zrobiłam na niedzielne łasuchowanie























To ciasto właściwie  powinno być kruche,ale ja nie bardzo przepadam za taką wersją.Robię więc biszkopt,a dzisiaj jeszcze zmieniłam i zrobiłam takie
2 szkl cukru
2 szkl mąki
2 szkl śmietany
2 jaja
2 łyżeczki sody
Jaja utrzeć z cukrem,dodać śmietanę,mąkę,sodę.
Upiec dwa ciasta i przełożyć bitą śmietaną.Wierzch to masa krówkowa ,a dekoracja to zmiażdżone orzechy arachidowe w czekoladzie. Kiedyś był łatwo dostępny krokant orzechowy w polewie cukrowej.Teraz polewa cukrowa owszem jest na krokancie,ale środek to coś dziwnego co z całą pewnością orzechem nie jest.



 A na obiadek...Gulaszowa!





















 Przeglądałam niedawno blogi i wpadł mi w oczy blog Kulinarne szaleńtwa Margarytki .Oszalałam...To blog kobiety z pasją,bo trzeba kochać to co się robi żeby tak to pokazać.No i oczywiście być w tym doskonałym!Ten blog to prawdziwa skarbnica przepisów. Ta zupka to przepis autorki tego absolutnie cudnego i smakowitego bloga kulinarnego :)


Robótkowo chyba niezbyt wiele pokażę,bo teraz wymiankowe rzeczy "produkuję" ;)
































Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.Witam nowych obserwatorów mojego bloga i cieszę się że tak licznie mnie odwiedzacie.Cieszy mnie każde pozostawione w postaci komentarza słowo.Cieszy mnie jak nawiązujecie kontakt ze mną.Z Wami raźniej :)
Do następnego wpisu...

28 komentarzy:

  1. Ach, krówko słodka, gdybyś tak przez monitor jadalna była....Mniam, mniam, mniam!
    A co tak kwitnie cudnie? Jabłonka może?
    Miłej niedzieli!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Albo jabłoń albo czereśnia,taka malutka...posadzona w tym roku dopiero :)
      Miłego leniuchowania Prządeczko :)

      Usuń
  2. ło matko i córko...jak to ciacho wygląda:) a u mnie się chłodzi serniczek na zimno z musem brzoskwiniowym.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie znowu. Ja natomiast upiekłam dzisiaj murzynka pod pierzynką z bezy kokosowej. Zdjęcia nie zrobiłam bo szybko za szybko zniknął, a na boga kulinarnego wpadnę oblukam, bo zupka Twoja pyszności. Cieplutkiej niedzieli życzę.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłam krówkę w trochę innym wydaniu.Twoja też wygląda bardzo apetycznie.
    Ja wczoraj piekłam placek drożdżowy:)
    Pozdrawiam Cię serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciasto wygląda smakowicie. Zawsze jak wejdę do Ciebie to widzę coś dobrego. Zupa faktycznie godna polecenia. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. No i ośliniłam laptopa patrzac na Twoje ciacho

    OdpowiedzUsuń
  7. Własnie siedzę przy porannej kawce i taka mała ociupinka tego krówkowego.....mniam:)
    U siebie czekam z utęsknieniem kiedy "strzelą" pąki czereśni.Wygląda wtedy jak panna młoda w bieli
    Miłej niedzieli :)

    OdpowiedzUsuń
  8. a czy ja mogłabym troche u ciebie pomieszkac....krówka,gulaszowa......eech......

    OdpowiedzUsuń
  9. Podziwiam Cię za te umiejętności "pieczeniowe", ja raczej kupuję, mamy taką sprawdzoną cukierenkę...a poza tym moje chłopaki to tylko piaskowe babki?!

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie wiem, które wpisy są bardziej apetyczne - kulinarne, czy robótkowe - narobiłaś mi takiego smaka, a ja z kuchni generalnie zawsze szybko się ulatniam ;-). Te Twoje ciasta...od samego widoku dostaję ślinotoku, a te zupki...czy są przepisy dla leworęcznych ;-) w kuchni i jeszcze dietetyczne...?
    Smakowitej niedzieli :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :)
      A ta zupka nie wymaga nie wiem jakich umiejętności...Przecież ja nie jestem wybitnym kucharzem ;)

      Usuń
  11. Ale mi narobiłaś smaka, zwłaszcza na cacho:)
    Pozdrawiam b.

    OdpowiedzUsuń
  12. Tout semble délicieux...
    Bon appétit et bon dimanche.
    Celeste

    OdpowiedzUsuń
  13. Mniammm, ależ mi smaku narobiłaś ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Krówka - uwielbiam tonami mogłabym ją jeść. Zupka wygląda smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  15. Ale apetycznie u ciebie! A ja sobie dzisiaj postanowiłam odstawić słodkie, buuuuuu.....

    OdpowiedzUsuń
  16. pysznosci u Ciebie a ciacho to bym cale zjadla :)

    OdpowiedzUsuń
  17. jakie ciacho...mniam:)

    zapraszam do mnie
    www.magdalenamarszalik.blogspot.com
    www.she-bijou.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. Przepis na krówkę chętnie wykorzystam ,lubimy ten smak.Gulaszową robię często,ale bardziej gęstą.Zaraz zerknę do przepisu na czym polega różnica:)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja świeżo ugotowana wygląda na niezbyt gęstą,ale taka była po pierwszym odgrzaniu...W ogóle jako jedna z niewielu rzeczy odgrzana bardziej mi smakowała :)

      Usuń
  19. Mniam i jeszcze raz mniam :)
    a kwiecie też pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  20. Ale robisz smaka na pyszności już wiem jakie kolejne ciasto podpatrzę ...:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde pozostawione tutaj słówko :)

Archiwum bloga